Herinrichting Bergweg en Meentzoom

In 2024 en 2025 gaan we, samen met aannemer Knipscheer, met de Bergweg en de Meentzoom aan de slag. De riolering heeft onderhoud nodig. We maken van dit onderhoud gebruik door ook de weg opnieuw in te richten. De herinrichting gebeurt in vier verschillende fases. In september starten we met Fase 1. We verwachten dat het hele project, alle 4 fasen, in de zomer van 2025 klaar is.

Wat gaan we nu doen?

De eerste fase van de werkzaamheden bestaat uit het deel van de Meentzoom tussen de Schapendrift en de Burgemeester Le Coultredreef. Hier vervangen we het vuilwaterriool en plaatsen een nieuw infiltratieriool in de weg. Daarna leggen we de bestrating opnieuw aan. We verwachten dat Fase 1 tot half december 2024 duurt. Fase 1 bestaat uit 4 delen: A, B, C en D, en we beginnen aan de kant van de Schapendrift. 

Impressie

Om u een beeld te geven van het eindresultaat vindt u hieronder 2 afbeeldingen. Daarop ziet de nieuwe situatie van de Bergweg en de Meentzoom.

Verkeersomleidingen

Tijdens de werkzaamheden zijn er lokale omleidingen voor bestemmingsverkeer. Voor het overige verkeer is er een grote omleiding via de Huizerweg. 

In de BouwApp leest u de laatste updates over dit project. Download de BouwApp op uw telefoon via de Appstore of Google Play. Zoek in de app naar het project ‘Meentzoom en Bergweg Blaricum’.

Informatieavond

Als u vragen heeft over de werkzaamheden, bent u van harte welkom op de informatieavond op 29 augustus. De informatieavond is in Het Vitus in Blaricum en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. 

Een visualisatie van hoe de Meentzoom er na de herinrichting uit komt te zien. Op de abeelding is een deel van de Meentzoom in die richting van de Schapendrift te zien. Aan de rechter kant van de weg ligt een verhoogde stoep. Aan beide kanten van de weg is een fietspad met rode klinkers. In het deel tussen de fietspaden in liggen oranje klinkers.  
Meentzoom na herinrichting
 
Een visualisatie van hoe de Bergweg er na de herinrichting uit komt te zien. Op de abeelding is een deel van de Bergweg in de richting van de Meentzoom te zien. Aan de rechterkant van de weg ligt een verhoogde stoep. Aan beide kanten van de weg is een fietspad met rode klinkers. In het deel tussen de fietspaden in liggen oranje klinkers.
Bergweg na herinrichting