Verhuizen vanuit het buitenland

Komt u uit het buitenland en wilt u (weer) in Blaricum wonen? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst inschrijven bij de gemeente. U komt persoonlijk langs. Maak hier voor een afspraak. Alle personen die meeverhuizen moeten bij de afspraak aanwezig zijn.

Meenemen

  • Identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart) van iedereen die verhuist
  • Toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner of kopie huur- of koopcontract en
  • Kopie van geldig legitimatiebewijs bij toestemmingsverklaring van hoofdbewoner of van eigenaar bij huur- of koopcontract
  • Als u uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten komt: bewijs van uitschrijving
  • Als u die hebt: originele gelegaliseerde en vertaalde buitenlandse documenten van uzelf en van uw kinderen, zoals geboorte-, huwelijks- of echtscheidingsakten

Afspraak maken

Goed om te weten

Zijn de gevraagde documenten niet opgesteld in het Nederlands, Engels, Duits of Frans, dan moet u ze laten vertalen door een beëdigd vertaler in Nederland. Officiële documenten uit het buitenland moeten voor gebruik in Nederland zijn gelegaliseerd of voorzien van een stempel (dit heet een apostille). Meer informatie over het legaliseren van documenten via nederlandwereldwijd.nl.

Hervestiging

Heeft u eerder in Nederland gewoond en komt u hier opnieuw wonen, maak dan een afspraak. Bent u in de tussentijd getrouwd, gescheiden etc. dan moet u vertaalde buitenlandse documenten inleveren.