Klusaanhanger Samen Schoon

De gemeente Blaricum stelt gratis een aanhanger met gereedschap ter beschikking voor het opknappen van uw leefomgeving.

Voor schone leefomgeving

Veel inwoners vinden een schone leefomgeving belangrijk, het hele jaar door. Daarom stelt de gemeente een gratis aanhanger met gereedschap ter beschikking. Hiermee kunnen buurt- en wijkverenigingen, scholen of inwoners in hun eigen omgeving kleine klusjes doen. Zoals bijvoorbeeld het zwerfafval opruimen, groenstroken opschonen of zitbanken wassen. Samen zijn we verantwoordelijk voor een schone leefomgeving.

De aanhanger

De aanhanger bestaat onder andere uit: vegers, schoffels, vuilknijpers, snoeischaren, afvalzakken, veiligheidsvestjes, werkhandschoenen, kruiwagen, veiligheidspionnen en zelfs een EHBO-koffer. Na het schoonmaken kunnen de volle afvalzakken zo weer in de aanhangwagen worden gestopt.

Reserveren

De aanhanger is te reserveren bij de gemeentewerf via telefoonnummer 14 035. Er wordt meteen ook een afspraak gemaakt tussen de aanvrager en de werfbeheerder. Voorafgaand aan de opruimactie geeft de werfbeheerder tips en uitleg over de werkzaamheden. Bijvoorbeeld over de manier waarop snoeiafval verzameld en afgevoerd wordt, maar ook over veiligheid.

Ophalen en terugbrengen

De klussenaanhanger kan tijdens openingstijden van de gemeentewerf door u zelf worden opgehaald. Na afloop van de werkzaamheden wordt deze weer teruggebracht naar de gemeentewerf. U bent verantwoordelijk dat na afloop van de werkzaamheden al het aanwezige gereedschap weer aanwezig is in de klussenaanhanger. Hiervoor wordt op de gemeentewerf een leenovereenkomst getekend. De gemeentewerf voert het verzamelde afval af.