Duurzaam Blaricum

Met elkaar maken we van Blaricum een duurzame gemeente. Vraag bij het Duurzaam Bouwloket naar maatregelen om uw woning (nog) duurzamer te maken. En maak gebruik van de Duurzaamheidslening. In het Programma Duurzaam Blaricum 2018-2022 staat welke plannen de gemeente zelf heeft.

Duurzaam Bouwloket

Een duurzame woning bespaart energie. Dat is goed voor het milieu, en prettig voor uw portemonnee. Duurzaam bouwen gaat daarnaast om het gebruik van duurzame materialen en een gezond klimaat in uw huis. Kortom: wooncomfort en kwaliteit.
Blaricum is aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. U kunt hier terecht voor onafhankelijk advies en informatie over het verduurzamen van uw woning. Denk aan het isoleren van uw woning, waterbesparing, plaatsen van zonnepanelen en of dubbel glas, etc.
Duurzaam Bouwloket:een online informatieloket, voor onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van de woning. Ook kunt u hier terecht voor landelijke financieringen die beschikbaar zijn.

Duurzaamheidslening

Goedkoop geld lenen om uw woning echt energiezuinig te maken. De gemeente Blaricum kan u hierbij helpen. Lees verder over de Duurzaamheidslening

Programma Duurzaam Blaricum 2018-2022

Blaricum heeft onder andere als ambitie om in 2022 de uitstoot van CO2  met 28% te verminderen ten opzichte van 1990. En om dat te bereiken moet tenminste 16% van het energieverbruik duurzaam worden opgewekt. De gemeente verduurzaamt gemeentelijke gebouwen en neemt maatregelen in de openbare ruimte, zoals het vervangen van alle straatverlichting door LED-verlichting. Maar de gemeente kan de ambities niet alleen waarmaken. Blaricum nodigt inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden uit om aan te sluiten en samen te werken. Doet u ook mee?

Bekijk het Programma Duurzaam Blaricum (pdf, 2mB)

In het Uitvoeringsplan Energietransitie Blaricum staat de uitwerking beschreven van het Programma Duurzaam Blaricum voor 2018-2019.

Bekijk het Uitvoeringsplan Energietransitie Blaricum (pdf, 1,26mB)

Energie besparen Gooi en Vecht

Acht gemeenten in de Gooi en Vechtstreek werken samen om woningen duurzamer te maken. In het samenwerkingsverband Energie Besparen Gooi en Vecht zitten Blaricum, Eemnes, Laren, Huizen, Gooise Meren, Hilversum, Weesp en Wijdemeren. Lees voor meer informatie de flyer energietransitie samen op pad