Duurzaam bouwen

Een duurzame woning bespaart energie. Dat is goed voor het milieu, en prettig voor uw portemonnee. Duurzaam bouwen gaat daarnaast om het gebruik van duurzame materialen en een gezond klimaat in uw huis. Kortom: wooncomfort en kwaliteit. Blaricum is aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. U kunt hier terecht voor onafhankelijk advies en informatie over het verduurzamen van uw woning.

Informatie over maatregelen

Isoleren, zonnepanelen plaatsen, dubbel glas, waterbesparing – op allerlei manieren kunt u maatregelen nemen om uw huis duurzamer te maken. Maar wat past bij uw woning en uw budget? Is het slim om samen met de buurt of straat maatregelen te nemen? Waar kunt u op letten? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u bij:

Duurzaam Bouwloket: een online informatieloket, voor onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van de woning. Ook kunt u hier terecht voor landelijke financieringen die beschikbaar zijn.

Regionaal samenwerken

Acht gemeenten in de Gooi en Vechtstreek werken samen om woningen duurzamer te maken. In het samenwerkingsverband Energie Besparen Gooi en Vecht zitten Blaricum, Eemnes, Laren, Huizen, Gooise Meren, Hilversum, Weesp en Wijdemeren. Om bewoners op weg te helpen met het verduurzamen van hun woning hebben de regiogemeenten aansluiting gezocht bij het Duurzaam Bouwloket. Kijk ook op www.energiebesparengenv.nl