Begraafplaats

Er zijn veel mogelijkheden om de uitvaart naar eigen wens vorm te geven. De gemeentelijke begraafplaats in Blaricum beschikt over een aula voor bijvoorbeeld de uitvaartplechtigheid. Ook zijn er verschillende soorten graven, waaronder een algemeen graf en urnengraf. Blaricum heeft geen eigen crematorium, maar biedt wel plaats voor asbestemming. Uw wensen kunt u aangeven bij uw uitvaartondernemer of u kunt contact opnemen met een medewerker van de begraafplaatsadministratie via telefoonnummer 14 035.

Algemene informatie

  • Aan de uitgifte van een graf op de gemeentelijke begraafplaats zijn de volgende voorwaarden verbonden: De overledene moet op de dag van overlijden in de gemeente Blaricum ingeschreven staan óf gedurende de laatste 25 jaar, 5 jaar aaneengesloten ingeschreven hebben gestaan

  • In de Beheersverordening vindt u de algemene regels voor de begraafplaats

  • De tarieven van 2021 staan in de Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2022 (pdf, 69KB)

  • De voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een grafsteen te plaatsen staan in het Uitvoeringsbesluit grafbedekkingen 2013 (pdf, 405 KB)

  • Voor het indienen van een ‘verzoek tot begraven' moet het formulier verzoek tot begraven worden ingevuld en verstuurd naar de gemeente

  • Het adres van de gemeentelijke begraafplaats is: Woensbergweg 11, 1261 GE Blaricum.
    U kunt een route plannen via Google maps

Hebt u nog vragen? Neemt u dan tijdens kantooruren contact op met een medewerker van de begraafplaatsadministratie via nummer 14 035.

Afbeelding van kaart met locatie Woensbergweg 11