Fiets- en voetgangersverbinding: Oude Dorp - Bijvanck

De gemeente Blaricum onderzoekt de haalbaarheid van een oversteekvoorziening voor fietsers en voetgangers tussen het Oude Dorp en de Bijvanck. Bewoners en belangenorganisaties hebben bij de start meegedacht over de voorkeursvariant. Hieruit kwam de onderdoorgang voor het autoverkeer (een verdiepte randweg) als voorkeursvariant naar boven. Het college heeft vervolgens opdracht gegeven om alleen deze variant te onderzoeken op haalbaarheid.

Uitkomsten onderzoek

Inmiddels is het onderzoeksrapport rond een verdiepte randweg klaar. Op basis van de uitkomsten is het college tot de conclusie gekomen dat deze voorkeursvariant te duur is. Het college heeft daarom besloten een extra fase toe te voegen waarin de eerdere genoemden varianten, de fietsbrug en de fietstunnel, worden uitgewerkt. Op 10 juli 2018 zal de gemeenteraad hierover een uitspraak doen.

Rondetafelgesprek

Op dinsdag 19 juni 2018 bespreekt de raad het onderzoeksrapport over voorkeursvariant voor een onderdoorgang voor het autoverkeer in een Rondetafelgesprek. U bent van harte welkom om mee te praten.

Contact

Wilt u meer informatie over het project? Neem dan contact op met Marjolein van der Marel van de BEL Combinatie. Zij is telefonisch bereikbaar via 14 035.

Fietsoversteekplaats Oude Dorp-Bijvanck
Foto: De huidige fietsoversteekplaats waarvoor een veiligere oplossing wordt gezocht.