Burgernet

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren zijn aangesloten op Burgernet. Met dit systeem helpen ogen en oren van duizenden alerte burgers in Nederland de veiligheid en leefbaarheid in de gemeenten te vergroten. Wilt u ook bijdragen aan een veilige woon- en leefomgeving? Download dan de Burgernetapp en of meld u aan bij Burgernet. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe beter.

Download de Burgernetapp

Via de Burgernetapp ontvangt u actieberichten op de plek waar u zich op dat moment bevindt. Dus ook buiten Blaricum. Daarnaast kunt u specifieke gebieden opgeven waarover u actieberichten wilt ontvangen, bijvoorbeeld rondom uw woonadres of de school van de kinderen. Via de social mediaknoppen kunt u acties delen met uw contacten. Reageren werkt via een knop in het actiebericht waarmee u direct 112 belt. Daarnaast kunt u zich via de app aanmelden voor Burgernetmail (digitaal buurtonderzoek). De Burgernetapp download u gratis in de App-store (OS) en de Play-Store (Android).

Meld u nu aan!

Op www.burgernet.nl kunt u zich heel eenvoudig aanmelden als deelnemer. Ga naar het kopje ‘Aanmelden’ en de stappen wijzen zich vanzelf. U vindt op deze website ook meer informatie over Burgernet.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid op straat te bevorderen. Het is een telefonisch netwerk van inwoners en bedrijven in de gemeente.

Hoe werkt Burgernet?

De politie zet Burgernet in bij urgente zaken waarbij de politie over een duidelijk signalement beschikt van bijvoorbeeld een inbreker of een vermist persoon. Deelnemers van Burgernet krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht via SMS. Dit bericht is een verzoek om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet u iets, dan geeft u dit direct door via 0800-0011 (gratis nummer). Zo kunt u behulpzaam zijn bij de opsporing. Samen vergroten we de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Na afloop krijgt u een bericht over het resultaat van de actie.