Jaarlijkse bladcampagne

De bladeren vallen en liggen alweer in grote hoeveelheden op straat. Om er voor te zorgen dat door het bladafval de wegen en fietspaden niet glad worden, houden wij jaarlijks een bladcampagne. Tussen 12 november en 21 december vegen wij de hoofdwegen en fietsroutes schoon om al het bladafval te verwijderen. In de bermen laten wij een deel van het blad liggen, want gevallen bladeren zijn een goede natuurlijke bemesting.

Hoe gaan we te werk?

Met bladblazers blazen we de trottoirs schoon. Een veegmachine rijdt mee en ruimt vervolgens het bladafval op. Bij de planning van onze veegroute kijken we ook naar de bomensoort. Sommige boomsoorten laten hun blad later vallen.

Veegroutes

Omdat er nog veel blad aan de bomen zit, wijken de veegroutes af van de oorspronkelijke planning.
De routes worden aangepast aan de situatie in de straten en worden voor de kerst afgerond.

Bladafval uit uw tuin

Ook u wilt natuurlijk af van uw bladafval uit uw tuin. Composteren op uw eigen composthoop is een prima oplossing voor uw overtollige blad. Of laat het in de borders liggen; de bladeren beschermen uw (vaste) planten tegen winterse kou en bieden dieren schuilgelegenheid. Blad op uw gazon kunt u beter verwijderen; het blad kan uw gras verstikken. U kunt uw blad- en snoeiafval in uw GFT-container kwijt. Deze worden wekelijks geleegd. Grote hoeveelheden kunt u meegeven aan uw hovenier of wegbrengen naar een scheidingsstation van de GAD: in Bussum, Huizen en Hilversum (zie ook www.gad.nl onder ‘mijn afval’. Ook kunt u uw blad- en snoeiafval kwijt bij de gemeentewerf in Eemnes, Zuidersingel 2. Deze is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 08.00 – 15.30 uur en op zaterdag van 09.00 - 12.00 uur.

Schoonmaken van afvoerputten

Een afvoerput kan verstopt raken door bladeren. Ziet u bladafval zich ophopen bij een put, help ons een handje door het blad hier weg te scheppen. Is een afvoerput verstopt, dan kunt u dit melden via Meldpunt Openbare Ruimte of telefonisch bij het Klant Contact Centrum, telefoonnummer: 14 035.