HOV in ’t Gooi

Het is goed wonen in ’t Gooi en dat willen we graag zo houden. Daarom investeren we samen met de provincie Noord Holland en de gemeenten Eemnes, Laren, Hilversum en Huizen in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi, onder andere door realisatie van een snelle hoogwaardige busverbinding tussen Hilversum en Huizen. Scholieren en studenten, forenzen en bezoekers van het Tergooi ziekenhuis hebben straks een snelle comfortabele buslijn waar zij op kunnen vertrouwen. In Blaricum komt er langs de Stichtseweg een halte met P+R voorzieningen en fietsenstallingen. Met de aanleg van de bus infrastructuur wordt eind 2020 begonnen. De planning is dat de HOV buslijn in januari 2022 van start gaat. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website www.hovinhetgooi.nl.

Route

De snelle bus gaat meerijden met het reguliere verkeer via de Meent. De route van de bus wordt dan vanaf de Huizermaatweg via de Bovenmaatweg, Aristoteleslaan, Stroomzijde en Stichtseweg richting A27. Deze route is definitief, het ontwerp nog niet.

Nieuwsbrief HOV in 't Gooi

Op dit moment wordt gewerkt aan het Definitief Ontwerp. De opmerkingen van bewoners tijdens de inloopavond en keukentafelgesprekken worden zoveel mogelijk in het ontwerp verwerkt. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van HOV in 't Gooi? De provincie Noord-Holland stuurt regelmatig een nieuwsbrief via e-mail. Via de website van provincie Noord-Holland kunt u zich hiervoor aanmelden en ook de laatste nieuwsbrief inzien.

Trac?kaart

Partners

HOV in 't Gooi is een gezamenlijk regionaal project van de gemeenten Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren en de provincie Noord-Holland. ProRail, Het Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn als deelgenoten nauw betrokken bij het project.

Logo's deelnemende organisaties